No sound output while playing mp3

other problems with configuration of mms

Moderator: Moderator

vogt31337
Posts: 4
Joined: Tue Jan 15, 2008 3:00 pm

No sound output while playing mp3

Postby vogt31337 » Tue Jan 15, 2008 3:11 pm

Hi,

I'm running MMS on an Via C3 M9000 Gentoo system, self made...
My problem is, when I try to play a MP3, mms just jumps around in the playlist.

Movies works
Alsaplayer runs
Xine runs
Mplayer runs

but my mp3 doesn't.
I'm using the old & stable version (simply emerged)

Also another question, more Gentoo related,
how can I emerge the newest version?
how can I automatically boot into mms?

Thx!

User avatar
acmelabs
Overlord
Posts: 2365
Joined: Mon Feb 20, 2006 9:18 pm
Location: Germany
Contact:

Re: No sound output while playing mp3

Postby acmelabs » Tue Jan 15, 2008 4:19 pm

vogt31337 wrote:Hi,

I'm running MMS on an Via C3 M9000 Gentoo system, self made...
My problem is, when I try to play a MP3, mms just jumps around in the playlist.


please install alsaplayer-daemon

Regards,
Andreas

vogt31337
Posts: 4
Joined: Tue Jan 15, 2008 3:00 pm

Postby vogt31337 » Tue Jan 15, 2008 6:36 pm

hmm, I've emerged alsaplayer but there seems to be no alsaplayer-deamon...

How do I configure mms not to take alsaplayer?

User avatar
acmelabs
Overlord
Posts: 2365
Joined: Mon Feb 20, 2006 9:18 pm
Location: Germany
Contact:

Postby acmelabs » Tue Jan 15, 2008 8:40 pm

vogt31337 wrote:hmm, I've emerged alsaplayer but there seems to be no alsaplayer-deamon...

How do I configure mms not to take alsaplayer?

Don't know how it works on Gentoo. A Gentoorian like Anders could tell.
But on Debian there's nothing, but a simple "apt-get install alsaplayer-daemon"
That's all. You don't have to change anything in MMS' config.

But if you don't want to take alsaplayer at all, then compile it with:

Code: Select all

./configure --disable-alsaplayer --enable-xine-audio
...or something along that, and adjust this in /etc/mms/AudioConfig:

Code: Select all

# Audio player
# Select the audio player to be used
# choose between: Xine Audio, Gstreamer, Alsaplayer
#
audio_player = Xine Audio



Regards,
Andreas

vogt31337
Posts: 4
Joined: Tue Jan 15, 2008 3:00 pm

Postby vogt31337 » Mon Jan 21, 2008 2:36 pm

Now it works.

I had to recompile mms, by hand.
The ebuild script in this Forum doesn't work. Says it can't find the file for download (strange?)

But now it works. I only need to get rip of the EPG menu entry, I'd like to have a moving picture screensaver and at the moment I'm figuring out how to directly boot into mms.

User avatar
Uatschitchun
Overlord
Posts: 3189
Joined: Tue Dec 06, 2005 6:55 pm
Location: Germany
Contact:

Postby Uatschitchun » Wed Jan 23, 2008 8:32 am

vogt31337 wrote:The ebuild script in this Forum doesn't work.

So would you be kind and post that into the ebuild-thread, too?!
Lg
Roman

vogt31337
Posts: 4
Joined: Tue Jan 15, 2008 3:00 pm

Postby vogt31337 » Wed Jan 23, 2008 8:14 pm

I will.

But at the moment I've got a bigger Problem :-/


Return to “other”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests